وبسایت رسمی اسمعیل محمَدی

به نام آفریننده خلیج همیشه فارس ...:::... کوله باری پر از دیروز ، رهسپار فرداها ...

وبسایت رسمی اسمعیل محمَدی

به نام آفریننده خلیج همیشه فارس ...:::... کوله باری پر از دیروز ، رهسپار فرداها ...

حسابداری هزینه های حقوق و دستمزد







نویسنده :اسمعیل محمّدی

ضمناً هزینه استفاده از این اطلاعات ذکر 10 صلوات برای روح پاک شهید حاج ابراهیم همّت ، خاصه اسمعیل محمّدی است.

نحوه تهیه صورت های مالی و گردش وجوه نقد مطابق با استانداردهای حسابداری


این مطلب به درخواست جناب آقای حسن شجاعی ازشیراز قرار داده شده:



الزامات مربوط به نحوه ارائه جریان وجوه نقد و موارد افشای مربوط ، در استاندارد حسابداری شماره 2 با عنوان صورت جریان وجوه نقد تشریح شده است. طبق استاندارد مذکور ، اطلاعات مربوط به جریان نقدی ، مبنایی را برای ارزیابی واحد تجاری در ایجاد وجه نقد و نیاز واحد تجاری در استفاده بهینه از جریانهای نقدی فراهم می آورد که برای استفاده کنندگان صورتهای مالی مفید است.







تهیه و تنظیم:اسمعیل محمّدی

ضمناً هزینه استفاده از این اطلاعات ذکر 10 صلوات برای روح پاک شهید محمد جهان آرا ، خاصه اسمعیل محمّدی است.

میزان معافیت بر در آمد حقوق به نرخ سال 1393


 با ملاحظه و بررسی قانون مالیاتهای مستقیم مشاهده می شود که فصل سوم از باب سوم قانون مذکور به مالیات بردرآمد حقوق و تکالیف آنان اختصاص یافته است که شامل (۱۱) ماده و (۴) تبصره می گردد. به استناد ماده (۸۲) قانون مالیاتها، درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی( در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران بر حسب مدت یا کار انجام یافته بطور نقد یا غیرنقد تحصیل می کندمشمول مالیات بر درآمد حقوق می گردد. ماده (۸۳) قانون مذکور، درآمد مشمول مالیات حقوق را بقرار ذیل تعیین می نماید.

معافیتهای مزایای مربوط به شغل حقوق (مقرر) – (اعم از مستمر و یا غیرمستمر + (مقرری یا مزد یا حقوق اصلی) = درآمد مشمول مالیات حقوق شایان گفتن است که میزان معافیت مالیات حقوق همه ساله با توجه به اوضاع اقتصادی همچون تورم و سایر عوامل در حال تغییر بوده، بطوریکه قانونگذار برای سال ۱۳۹۳ میزان این معافیت را 120،000،000 ریال در سال تعیین نموده که برای هر ماه 10،000،000 ریال  می باشد. از اینرو با توجه به قانون بودجه سال ۱۳۹۳ حقوق ماهانه زیر یک میلیون تومان معاف از مالیات بوده و افرادی که حقوق آنان بینیک تا هفت میلیون تومان میباشد باید با مأخذ ده درصد (10%) مالیات پرداخت نماید.ضمن آنکه حقوق مازاد بر هفت میلیو با مأخذ بیست درصد (20%)ملاک مالیات حقوق قرار می گیرد. بموجب ماده (۸۶) قانون مذکور، پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند مالیات متعلق را محاسبه و کسر و ظرف سی روز ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماههای بعد فقط تغییرات را صورت دهند.

چنانچه حقوق بگیران بابت مالیات بر درآمد حقوق مالیات اضافی پرداخت نموده باشند بموجب ماده (۸۷) قانون، اضافه پرداختی مذکور قابل استرداد می باشد، مشروط بر آنکه بعد از انقضای تیرماه سال بعد تا آخر آن سال با درخواست کتبی حقوق بگیران از اداره امور مالیاتی محل سکونت مورد مطالبه قرار گیرد. اداره امور مالیاتی مذکور نیز موظف است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم درخواست، رسیدگی های لازم را معمول و در صورت احراز اضافه پرداختی و نداشتن بدهی قطعی دیگر در آن اداره امور مالیاتی نسبت به استرداد اضافه پرداختی از محل وصولی های جاری اقدام نماید

.

در ذیل به اهم موارد درآمدهای حقوق که از پرداخت مالیات معاف می باشند اشاره می گردد:

۱- حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده که در موقع بازنشستگی یا از کارافتادگی به حقوق بگیر پرداخت می شود.
۲- هزینه سفر و فوق العاده مسافرت مربوط به شغل
۳- مسکن واگذاری در محل کارگاه یا خانه های ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه برای استفاده کارگران
۴
- وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن
۵
- عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعاً معادل یک دوازدهم میزان معافیت های مالیاتی موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتها
۶
- خانه های سازمانی که با اجازه قانونی و یا آیین نامه های خاص در اختیار ماموران کشوری گذارده می شود.
۷
- وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آنها مستقیماً یا به وسیله حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت کند.
۸
- مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتها
۹
- درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی و انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان ضمناً بموجب ماده (۹۲) قانون مالیاتها پنجاه درصد (۵۰%) مالیات حقوق کارکنان شاغل در مناطق کمتر توسعه یافته بخشوده می شود.

لازم به توضیح است پرداخت هایی که از طرف غیر از پرداخت کنندگان مقرری مزد و حقوق اصلی به عمل می آید پرداخت کنندگان این قبیل وجوه مکلفند هنگام هر پرداخت مالیات متعلق را بدون در نظر گرفتن معافیت مقرر قانونی محاسبه و پرداخت نمایند




جدول مالیات بر درآمد سال 93تا مبلغ 120 میلیون در سال معاف،مازاد 120 میلیون ریال در سال تا 7 برابربه نرخ 10% و مازاد براین به نرخ 20% برای بخشش خصوصی و دولتی و سایر بخش های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 5 قانون محاسبات عمومی تعیین میشود.
.
توضیحاتمالیات ماهانهمالیات سالانهنرخ به درصددرآمد مشمول مالیات پس از کسر مالیاتحقوق سالیانهحقوق ماهیانه
-معافمعاف0معاف120،000،00010،000،000
-1،000،000
72،000،000
10%720،000،000840،000،00070،000،000
نسبت به مازاد12،000،000144،000،000 10%   20%1،080،000،0001،200،000،000100،000،000

 

معافیت های مالیاتی مربوط به مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی



معافیت های مالیاتی  مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی


 

مطابق ماده (2) ق.م.م: اشخاص زیر مشمول پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون نیستند:

1- وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی؛

2-دستگاه هایی که بودجۀ آنها وسیلۀ دولت تأمین می شود

3-شهرداری ها

مطابق ماده (81) ق.م.م:

درآمد حاصل از کلیه فعالیتهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبورعسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات از پرداخت مالیات معاف می باشد

اشخاص برخوردار از معافیت در اینجا کلیه اشخاص حقوقی که در زمینه فعالیتهای کشاورزی اشتغال دارند می باشد.

مطابق تبصره (2) ماده (107) ق م م:

در مورد عملیات پیمانکاری در ایران (هر نوع کار ساختمانی، تأسیسات فنی و تأسیساتی که شامل تهیه و نصب موارد مذکور) در صورتی که کارفرما، وزارتخانه ها ، موسسات و شرکتهای دولتی یا شهرداریها باشند، آن قسمت از مبلغ قرارداد که از طریق خرید داخلی یا خارجی به مصرف خرید لوازم و تجهیزات می رسد مشروط بر آنکه در قرارداد یا اصلاحات و الحاقات بعدی، آن مبالغ لوازم و تجهیزات به طور جدا از سایر اقلام قرارداد درج شده باشد از پرداخت مالیات معاف خواهد بود.

(اشخاص برخوردار از معافیت: اشخاص حقوقی خارجی و مؤسسات مقیم خارج از ایران)

مطابق تبصره (3) ماده (107) ق م م:


شعب و نمایندگی های شرکت های و بانک های خارجی در ایران که بدون داشتن حق انجام دادن معامله به امر بازاریابی و جمع آوری اطلاعات اقتصادی در ایران برای شرکت مادر اشتغال دارند و برای جبران مخارج خود از شرکت مادر وجوهی دریافت می کنند نسبت به آن مشمول مالیات بر درآمد نخواهند بود

مطابق تبصره (4) ماده (107) ق م م:


در مواردی که پیمانکاران خارجی تمام یا قسمتی از پیمانکاری در ایران نسبت به هر نوع کار ساختمانی، تأسیسات فنی و تأسیساتی شامل تهیه و نصب موارد مذکور، و به پیمانکاران دست دوم اشخاص حقوقی ایرانی واگذار کنند معادل آن مبلغ از لوازم و تجهیزات مذکور در قرارداد دست اول که توسط پیمانکار دست دوم خریداری می گردد از دریافتی پیمانکار دست اول از پرداخت مالیات بر درآمد معاف خواهد بود

مطابق ماده (108) ق.م.م:

در مورد شرکتهای بیمه: اندوخته هایی که مالیات آن تا تاریخ لازم الاجرا شدن این اصلاحیه پرداخت نشده در صورت انتقال به حساب سرمایه مشمول مالیات نخواهد بود.. . . .

مطابق تبصره (5) ماده (109) ق.م.م:


مؤسسات بیمه خارجی که با قبول بیمه اتکائی از مؤسسات بیمه ایرانی تحصیل درآمد می نمایند مشمول مالیاتی به نرخ دو درصد حق بیمه دریافتی و سود حاصل از سپرده مربوط در ایران می باشند. در صورتی که مؤسسات بیمه ایرانی در کشور متبوع مؤسسه بیمه گر اتکائی دارای معافیت بیمه بوده و از پرداخت مالیات بر معاملات اتکائی معاف باشند، مؤسسه مزبور نیز از پرداخت مالیات دولت ایران معاف خواهد شد.

مطابق بند (ب) ماده (111) ق م م:


انتقال دارایی های شرکت های ادغام یا ترکیب شده به شرکت جدید یا شرکت موجود حسب مورد به ارزش دفتری مشمول مالیات مقرر در ق م م نخواهد بود. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای ادغام شده)

مطابق بند (ج) ماده (111) ق م م:

عملیات ادغام یا ترکیب شده به شرکت جدید یا شرکت موجود مسئول مالیات دوره انحلال موضوع بخش مالیات بر درآمد قانون مالیاتها نخواهد بود. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای ادغام یا ترکیب شده )

مطابق ماده (132) ق م م:

در آمد مشمول مالیات ابرازی ناشی از فعالیتهای تولیدی و معدنی در واحدهای تولیدی یا معدنی در بخش های تعاونی و خصوصی که از اول سال 1381 به بعد از طرف وزارتخانه های ذیربط  برای آنها پروانه بهره برداری صادر یا قرارداد استخراج و فروش منعقد می شود، از تاریخ شروع بهره برداری یا استخراج به میزان هشتاد درصد (80%) و به مدت چهار سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به میزان صددرصد (100%) و به مدت ده سال از مالیات موضوع ماده (105) ق.م.م معاف است.

اشخاص برخوردار از معافیت عبارتند از: واحد های تولیدی یا معدنی در غالب اشخاص حقوقی))

مطابق تبصره (3) ماده (132) ق.م.م:

کلیه تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی دارای پروانه بهره برداری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال از پرداخت پنجاه درصد (50%) مالیات متعلق معاف هستند.


اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: اشخاص حقوقی که به امر سیاحتی و زیارتی مشغول هستند

مطابق ماده (133) ق م م:

صد در صد درآمد شرکتهای تعاونی:

- روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادان، کارگری، کارمندی، دانشجویان و دانش آموزان و اتحادیه های آنها از پرداخت مالیات معاف است.


مطابق ماده (134) ق م م


درآمد حاصل از تعلیم و تربیت، مدارس غیر انتفاعی ابتدائی، راهنمائی، متوسطه، فنی و حرفه ای، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و درآمد مؤسسات نگهداری معلولین ذهنی و حرکتی بابت نگهداری اشخاص مذکور که حسب مورد دارای پروانه فعالیت از مراجع ذیربط هستند و درآمد باشگاهها و مؤسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیت های منحصراً ورزشی معاف از پرداخت مالیات می باشند

مطابق ماده (138) ق م م:

آن قسمت از سود ابرازی شرکت های تعاونی و خصوصی که برای توسعه و بازسازی و نوسازی یا تکمیل واحدهای موجود صنعتی و معدنی خود با ایجاد واحدهای جدید صنعتی یا معدنی در آن سال مصرف گردد از پنجاه درصد (50%) مالیات متعلق موضوع ماده (150) این قانون معاف خواهد بود مشروط بر اینکه قبلاً اجاره توسعه یا تکمیل یا ایجاد واحد صنعتی و یا معدنی جدید در قالب طرح سرمایه گذاری معین از وزارتخانه ذیربط تحصیل شده باشد. در صورتی که هزینه اجرای طرح یا طرح های یاد شده در هر سال مازاد بر سود ابرازی همان سال باشد و یا ازا هزینه طرح سرمایه گذاری کمتر باشد شرکت می تواند از معافیت مذکور در محاسبه مالیات سود ابرازی سال های بعد حداکثر به مدت سه سال و به میزان مازاد مذکور و یا باقی مانده هزینه اجرای کامل طرح بهره مند شود. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای تعاونی و خصوصی)

مطابق تبصره (3) ماده (138) ق.م.م:

کارخانه های واقع در محدوده آبریز تهران که تعداد کارکنان آنها کمتر از پنجاه نفر نباشند در صورتی که تأسیسات خود را کلاً به خارج از شعاع یکصد و بیست کیلومتری مرکز تهران انتقال دهند بر اساس ضوابطی که از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت ذیربط حسب مورد برقرار می شود تا ده سال از تاریخ بهره برداری در محل جدید از پرداخت مالیات بر درآمد ناشی از فعالیت صنعتی مربوط معاف خواهند بود. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای تعاونی و خصوص)

مطابق بند (الف) ماده 139 ق.م.م: موارد ذیل از پرداخت مالیات معاف است:

موقوفات- نذورات پذیره کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی.

آستان قدس رضوی، آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، آستان حضرت معصومه(ع)آستان حضرت احمد ابن موسی(ع) "شاه چراغ"، آستان مقدس حضرت امام خمینی(ره)، مساجد، حسینیه ها، تکایا، سایر بقاع متبرکه که بعهده سازمان اوقاف و امور خیریه می باشد.

مطابق بند (ب) ماده 139 ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از پرداخت مالیات معاف است. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: سازمان هلال احمر اسلامی ایران)

مطابق بند (ج) ماده 139 ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی صندوق های پس انداز بازنشستگی و سازمان بیمه خدمات درمانی و سازمان تأمین اجتماعی و همچنین حق بیمه و حق بازنشستگی سهم کارکنان و کارفرما و جریمه های دریافتی مربوط توسط آنها از پرداخت مالیات معاف است. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: صندوق های پس انداز بازنشستگی و سازمان بیمه خدمات درمانی و سازمان تأمین اجتماعی.)

مطابق بند (د) ماده 139 ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی مدارس علوم اسلامی از پرداخت مالیات معاف است. تشخیص مدارس علوم اسلامی با شورای مدیریت حوزه علمیه قم می باشد. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از مدارس علوم اسلامی).

مطابق بند (هـ) ماده 139 ق.م.م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی نهادهای انقلاب اسلامی از پرداخت مالیات معاف . تشخیص نهادهای انقلاب اسلامی با هیات وزیران می باشد. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از : نهاد های انقلاب اسلامی)

مطابق بند (و) ماده 139 ق.م.م:

آن قسمت از درآمد صندوق عمران موقوفات کشور که به مصرف عمران موقوفات برسد، از پرداخت مالیات معاف است. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: صندوق عمران موقوفات کشور.)

مطابق بند (ح) ماده 139 ق.م.م:

معافیت آن قسمت از درآمد موقوفات عام که طبق موازین شرعی به مصرف اموری از قبیل:

تبلیغات اسلامی، تحقیقات فرهنگی، تحقیقات علمی، تحقیقات دینی، تحقیقات فنی، اختراعات، اکتشافات، تعلیم و تربیت، بهداشت و درمان، بنا و تعمیر و نگهداری مساجد، مصلاها، حوزه های علمیه و مدارس علوم اسلامی و مدارس و دانشگاههای دولتی، مراسم تغزیه و اطعام، تعمیر آثار باستانی، امور عمرانی و آبادانی، هزینه یا وام تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان.

کمک به مستضعفان و آسیب دیدگان حوادث ناشی از سیل، زلزله، آتش سوزی، جنگ و حوادث غیر مترقبه دیگر، مشروط بر این که درآمد و هزینه های مزبور به تائید سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده باشد. ( اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: موقوفات عام.)

مطابق بند (ل) ماده (139) ق م م:

فعالیت های:

انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شوند.

مطابق تبصره (1) ماده (139) ق م م:

وجوهی که از فعالیت های غیر انتفاعی و به منظور پیشبرد اهداف و وظایف اشخاص موضوع این ماده از راه برگزاری دوره های آموزشی، سمینارها، نشر کتاب و نشریه های دوره ای و ... در چارچوب اساسنامه آنها تحصیل می شود و سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آ نها نظارت می کند. از پرداخت مالیات معاف است. ( فعالیتهای غیر انتفاعی مؤسسات فرهنگی و آموزشی از پرداخت مالیات معاف می باشند.)

مطابق بند (ط) ماده (139) ق م م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی مؤسسات خیریه و عام المنفعه که به ثبت رسیده اند مشروط بر آنکه به موجب اساسنامه آنها صرف امور مذکور در بند (ح) این ماده شود و سازمان امور مالیاتی کشور بر درآمد و هزینه آنها نظارت کند، از پرداخت مالیات معاف می باشند. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: مؤسسات خیریه و عال المنفعه.)

مطابق بند (ی) ماده (139) ق م م:

کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیرنقدی و همچنین حق عضویت اعضاء مجامع حرفه ای احزاب و انجمنها و تشکلهای غیردولتی که دارای مجوز و از مراجع ذی ربط باشند و وجوهی که بموجب قانون از درآمد یا حق الزحمه اعضاء آنها کسر و به حساب مجامع مزبور واریز می شود.(اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: اعضاء مجامع حرفه ای احزاب و تشکلهای غیر دولتی.)

مطابق بند (ک) ماده (139) ق م م:


موقوفات و کمکها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی انجمنها و هیئتهای مذهبی مربوط به اقلیتهای دینی مذکور در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مشروط بر اینکه رسمیت آنها به تصویب وزارت کشور برسد. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: انجمنها و هیئتهای مذهبی مربوط به اقلیتهای دینی)

بند (الف) ماده (141) ق م م:

معافیت 100% درآمد حاصل از صادرات محصولات تمام شده کالاهای صنعتی محصولات بخش کشاورزی ـ شامل محصولات:

زراعی، باغی، دام و طیور، شیلات، جنگل و مرتع

و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن و معافیت 50% درآمد حاصل از صادرات سایر کالاهایی که به منظور دست یافتن به اهداف صادرات کالاهای غیر نفتی به خارج از کشور صادر می شوند (فهرست کالاهای مشمول این ماده در طول هر برنامه به پیشنهاد وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و بازرگانی ـ کشاورزی و جهاد سازندگی و وزارتخانه های صنعتی به تصویب هیأت وزیران می رسد. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: صادر کنندگان محصولات بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن تا پایان برنامه سوم توسعه موقوف الاجرا می باشد و طبق ماده 113 قانون برنامه سوم عمل خواهد شد)

مطابق بند (ب) ماده (141) ق م م:

معافیت 100% درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که به صورت ترانزیت به ایران وارد شده یا می شوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر روی آن صادر می شوند. (صادرکنندگان از پرداخت مالیات معاف می باشند)

مطابق ماده (142) ق م م:

درآمد کارگاههای:

فرش دستباف، صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف است. (اشخاص برخوردار از معافیت عبارتست از: شرکتهای تعاونی تولیدی و اتحادیه های تولید صنایع دستی)

مطابق ماده (143) ق م م:

معافیت 10% مالیات شرکتهایی که سهام آنها طبق قانون مربوط از طرف هیأت پذیرش برای معامله در بورس قبول می شود از سال پذیرش تا سالیکه از فهرست نرخها در بورس حذف نشده باشند در صورتیکه کلیه نقل و انتقالات سهام از طریق کارگزاران بورس انجام در دفاتر ثبت گردد. (اشخاص برخوردار از معافیت: شرکتهای پذیرفته شده در بورس)





نویسنده :اسمعیل محمّدی

ضمناً هزینه استفاده از این اطلاعات ذکر 10 صلوات برای شفای همه مریضان ، خاصه اسمعیل محمّدی است.

 

 

مالیات و عوارض ارزش افزوده از سال 89 لغایت 93 و تفکیک ضرایب آنها،همچنین مشمولین مراحل ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده



مودیان مشمول مراحل ثبت نام و اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده، مکلف به اجرای کلیه مقررات و تکالیف قانون مالیات بر ارزش افزوده ، از جمله صدور صورتحساب ، محاسبه ، درج و وصول مالیات بر ارزش افزوده و عوارض متعلقه و همچنین تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات و عوارض متعلقه به صورت دوره‌ای



مشمولین مرحله اول

تاریخ اجرا در مورد این دسته از مشمولین: 1387/07/01

-1کلیه واردکنندگان

  -2کلیه صادرکنندگان
-3کلیه فعالان اقتصادی با مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات بیش از سه میلیارد ریال در سال 1386 و یا بیش از یک میلیارد و دویست و پنجاه میلیون ریال در پنج ماهه اول سال 1387 (واحدهای صنفی که دارای شخصیت حقیقی بوده و تابع شورای اصناف کشور می‌باشند از این بند شرایط مشمولیت مرحله اول ثبت نام مستثنی گردیدند)
تذکر بسیار مهم: مشمولین واجد شرایط مرحله اول حتی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مراحل دوم و بعدی ثبت نام این نظام مالیاتی، جزو مشمول مرحله اول ثبت نام و اجرای این نظام مالیاتی محسوب می‌گردند


مشمولین مرحله دوم


تاریخ اجرا در مورد این دسته از مشمولین    1388/07/01 

کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی، صرفنظر از میزان فعالیت، که مشمول مرحله اول ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده بوده‌اند، شاغل به فعالیت در هر یک از موضوعات مندرج در بند (الف) ماده (96) قانون مالیات‌های مستقیم (بجز فعالیت‌های معاف موضوع ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده) به شرح زیر، مشمول مرحله دوم ثبت نام و اجرای این نظام مالیاتی می‌باشند:
-1کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی که برای آنها جواز تأسیس و پروانه‌ی بهره‌برداری از وزارتخانه‌ی ذیربط صادر شده یا می‌شود؛
-2
بهره‌برداران معادن؛
-3
ارائه دهندگان خدمات حسابرسی، حسابداری و دفترداری و همچنین خدمات مالی؛
-4
حسابداران رسمی شاغل و موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران؛
-5
ارائه دهندگان خدمات مدیریتی و مشاوره‌ای؛
-6
ارائه دهندگان انواع خدمات انفورماتیک، رایانه‌ای اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و طراحی سیستم؛
-7
متل‌ها و هتل‌های سه ستاره و بالاتر؛
-8
بنکداران، عمده فروش‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، واسطه‌های مالی، نمایندگان توزیع کالاهای داخلی و وارداتی و صاحبان انبارها؛
-9
نمایندگان موسسه‌های تجاری و صنعتی، اعم از داخلی و خارجی؛
-10
مؤسسات حمل و نقل موتوری و باربری دارای مجوز از مراجع ذیربط، زمینی، دریایی و هوایی باربری (به استثناء واحدهایی که صرفاً به امر حمل و نقل مسافر اشتغال دارند)؛
-11
مؤسسات مهندسی و مهندسی مشاور؛
-12
مؤسسات تبلیغاتی و بازاریابی


مشمولین مرحله سوم


تاریخ اجرا در مورد این دسته از مشمولین  1389/01/01

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که براساس شرایط مراحل اول و دوم ثبت نام، مشمول اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده اند، در صورتی که در سال 1387 یا 1388 مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات (غیرمعاف یا معاف و غیرمعاف) آنها سه میلیارد ریال و بالاتر می باشد، مشمول مرحله سوم ثبت نام و اجرای قانون خواهند بود



مشمولین مرحله چهارم


تاریخ اجرا در مورد این دسته از مشمولین   1389/07/01

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که براساس شرایط مراحل اول ، دوم و سوم ثبت نام، مشمول اجرای نظام مالیات بر ماده 96 « ب» ارزش افزوده نگردیده اند، در صورتی که شاغل به فعالیتهای ذیل (از جمله فعالیتهای موضوع بند قانون مالیاتهای مستقیم) باشند، با هر میزان فروش یا درآمد، مشمول مرحله چهارم ثبت نام ، آموزش و اجرای قانون خواهند بود.

1-صاحبان کارگاه های صنعتی (اعم از صنفی و غیر صنفی که دارای حداقل برق سه فاز 50 آمپر باشد)؛

2- فروشندگان طلا و جواهر؛

3- فروشندگان آهن آلات ؛

4- صاحبان تالارهای پذیرائی و رستورانها؛

5- صاحبان متل و هت لهای یک و دوستاره و هتل آپارتمان؛

6- صاحبان نمایشگاهها و فروشگاههای خودرو و بنگاه معاملات املاک؛

7- صاحبان تعمیرگاههای مجازخودرو؛

8- چاپخانه داران ؛

9- صاحبان دفاتراسناد رسمی؛

10- صاحبان دفاترخدمات مسافرتی و جهانگردی؛

11- صاحبان سینماها، تماشاخان ههاو مکانهای تفریحی و ورزشی


مشمولین مرحله پنجم

کلیه مشمولین ۱تا ۴ در صورتی که سالهای ۸۷ تا ۸۹ فروش کالا و خدمات از یک میلیادر ریال بیشتر باشد. و همچنین به زمان آغاز فعالیت بستگی دارد.


سالنرخ مالیات و عوارض ارزش افزودهدرصد
87 الی 891/5 % مالیات و 1/5 % عوارض%3
13902/2 % مالیات و 1/8 % عوارض%4
13912/9 % مالیات و 2/1 % عوارض%5
13923/6 % مالیات و 2/4 % عوارض%6
13935/3 % مالیات و 2/7 % عوارض%8




تهیه و تنظیم:اسمعیل محمّدی

ضمناً هزینه استفاده از این اطلاعات ذکر 10 صلوات برای شفای همه مریضان ، خاصه اسمعیل محمّدی است.

 


نحوه ثبت شرکت در مناطق آزاد تجاری - صنعتی انزلی



منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیربندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره گیری از مزایایی نظیر معافیتهای مالیاتی ، بخشودگی سود و عوارض گمرکی ، عدم وجود تشریفات زاید ارزی ، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای واردات و صادرات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می نماید.

ایران 8 منطقه آزاد تجاری صنعتی دارد:

1- چابهار

2- قشم

3- کیش

4- اروند

5- انزلی

6- سلفچگان

7- ارس

8- ماکو

ثبت شرکت سرمایه ارائه کلیه خدمات ثبتی در مناطق آزاد کیش، قشم، اروند و انزلی را دارد.



مدارک لازم جهت ثبت:

مجوز فعالیت اقتصادی صادره توسط سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی  

 تائید واحد ثبتی منطقه درخصوص تعیین نام شخص حقوقی در شرف تاسیس  

 فتوکپی شناسنامه یا گذرنامه (درخصوص اتباع خارجی )موسسین / سهامداران / مدیران /بازرسان  

 

وکالتنامه وکیل :

در صورتی که تقاضای ثبت شرکت توسط وکیل به عمل آمده باشد، بایستی تسلیم مرجع ثبتی منطقه شود .

ارائه دو جلد دفتر تجاری شرکت (یک جلد دفتر کل و یک جلد دفتر روزنامه ) که باید دارای شماره ترتیب و نخ مخصوص باشد .

 در صورتی که سهامدار یا شریک شرکت در شرف تاسیس دارای شخصیت حقوقی و تابعیت ایرانی باشد ابتدا باید در اجرای ماده ۵۸۹ قانون تجارت مصوبه ای مبنی بر مشارکت و سرمایه گذاری در شرکت جدید التاسیس تهیه و تنظیم شود .

که در آن :

 میزان و درصد سرمایه گذاری (سهام /سهم الشرکه ) مشخص شود .

 نماینده ای جهت حضور در کلیه مجامع و جلسات هیأت مدیره معرفی و فتوکپی شناسنامه نماینده ارائه گردد.

مصوبه مذکور به امضاء اشخاص مجاز رسیده و به مهر شرکت ممهور گردد. سپس به پیوست این مصوبه و آخرین تغییرات در صاحبان امضاء مجاز و فتوکپی اساسنامه شرکت یا موسسه ضمیمه گردد.

چنانچه سهامدار یا شریک شرکت در شرف تاسیس دارای شخصیت حقوقی و تابعیت خارجی باشد لازم است مدارک ذیل به واحد ثبتی ارائه شود:

مصوبه هیأت مدیره مبنی بر مشارکت و سرمایه گذاری در شرکت در شرف تاسیس که در آن میزان و درصد سرمایه گذاری (سهم /سهم الشرکه)مشخص شده و نماینده ای را جهت حضور در کلیه مجامع و هیأت مدیره معرفی نموده و به امضاء اشخاص مجاز رسیده باشد و به مهر شرکت یا موسسه هم ممهور گردیده باشد.

گواهی ثبت شخص حقوقی خارجی که از سوی مرجع ثبتی کشور متبوع صادر شده باشد.

رونوشت اساسنامه مصدق شرکت یا موسسه خارجی.

فتوکپی گذرنامه نماینده شخص حقوقی خارجی.

مراتب صورتجلسه هیأت مدیره و گواهی ثبت باید به تصدیق مقامات صلاحیت دار که امضاء و مهر در آنجا واقع شده است(مراجع ثبتی کشور متبوع ) رسیده به تایید سفارت ایران و در نهایت به تصدیق وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران برسد.

کلیه مدارک مذکور باید توسط مترجم رسمی به زبان فارسی ترجمه گردد.

ارائه اصل و کپی سند برای مرکز اصلی و کروکی آن در داخل محدوده منطقه (در صورت استیجاری بودن مرکز اصلی ارائه  اجاره نامه )


مراحل ثبت:

۱- مراجعه سرمایه گذار به معاونت اقتصادی سازمان و درخواست صدور مجوز برای ثبت شرکت

۲- تکمیل فرم تقاضای تعیین نام توسط متقاضی

۳- تائید نام شرکت توسط واحد ثبتی بعد از استعلام های مربوطه

۴- ارائه مجوز سرمایه گذاری به متقاضی توسط واحد مربوطه و در صورت نیاز معرفی به سایر نهادها جهت اخذ مجوزهای لازم

۵- ارائه مدارک ثبتی به سرمایه گذار توسط ثبت شرکتها

۶- تکمیل مدارک توسط متقاضی و ارائه آن به واحد ثبتی

۷- بررسی و کنترل مدارک توسط واحد ثبتی و در صورت لزوم تصحیح مدارک

۸- پرداخت حقوق ثبتی به بانک توسط سرمایه گذار و ارائه فیش آن به واحد ثبتی

۹- ثبت شرکت در دفاتر ثبت شرکتها

۱۰- پلمپ دفاتر تجاری

۱۱- ارائه یک نسخه از مدارک ثبتی ممهور شده به سرمایه گذار

۱۲- ارائه یک نسخه از آگهی به واحد صادر کننده مجوز جهت اقدامات آتی


نحوه ثبت شرکت:

حق الثبت اشخاص حقوقی و حق الثبت تغییرات و حق ثبت نام بازرگانان و حق پلمپ دفاتر تجاری نزد بانک صادرات شعبه ونوس به شماره حساب جاری

۰۲۰۷۲۰۱۱۹۰۰۰۳ بنام سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی پرداخت گردد .(شماره حساب قید شده تنها مختص شرکت هاییست که در منطقه آزاد انزلی ثبت میگردند.)

اشخاص حقوقی پس از ثبت دارای شخصیت حقوقی خواهند بود و بر اساس قوانین و مقررات حاکم در منطقه فعالیت می نمایند .

پلمپ دفاتر روزانه و کل شرکتهای تجاری و غیر تجاری طبق دستورالعملی که توسط سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی تعیین می شود صورت گرفته و پس از

امضاء نماینده واحد ثبتی به مهر واحد مذکور ممهور می شود.

در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکا حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی

خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر می باشد.


روند ثبت شرکت:

 مرحله اول : مراجعه سرمایه گذار به قسمت صدور مجوزها و اعلام طرح مورد نظر

 مرحله دوم : بررسی طرح و تعیین نام شرکت در شرف تاسیس

مرحله سوم : صدور مجوز سرمایه گذاری بنام شرکت در شرف تاسیس توسط واحد ذیربط در صورت عدم دارا بودن مجوزهای لازم  ویا  نیاز به ارائه مجوز مورد نیاز از دیگر نهادها  به واحد ذیربط جهت اخذ مجوز ارجاع داده می شود

 

پس از صدور مجوز سرمایه گذاری مراحل ذیل انجام می گیرد:  


۱-     ارائه مدرک ثبتی به سرمایه گذار

۲-    تکمیل مدارک ثبتی توسط متقاضی و ارائه به واحد ثبتی

۳-    پرداخت حقوق ثبتی به بانک توسط سرمایه گذار و ارائه فیش آن به واحد ثبتی

۴-    ثبت شرکت در دفاتر ثبت شرکتها

۵-    پلمپ دفاتر تجاری ارائه یک نسخه از مدرک ممهور ثبتی به سرمایه گذار

۶-    ارائه یک نسخه از مدرک ممهور ثبتی به سرمایه گذار

 


شرکتهای سهامی خاص :  

۱- دو نسخه اظهارنامه که تکمیل شده و امضاء سهامداران رسیده باشد .

۲- دو نسخه اساسنامه که تکمیل شده و تمامی صفحات آن به امضاء سهامداران رسیده باشد .

۳- دو نسخه صورتجلسه مجمع موسس که به امضاء سهامداران و بازرسان رسیده باشد .

۴- دو نسخه صورتجلسه اولین جلسه هیئت مدیره که به امضاء کلیه مدیران رسیده باشد .

۵- فتوکپی برابر اصل شده صفحه اول شناسنامه کلیه مدیران ، سهامداران ، و بازرسان (در صورتیکه اشخاص مذکور دارای شخصیت حقوقی باشند بجای فتوکپی شناسنامه آگهی روزنامه رسمی ارائه شود.)

۶- گواهی از یکی از بانکهای منطقه که حاکی از پرداخت ۳۵ درصد سرمایه باشد .

۷- تقویم نامه سرمایه غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری در صورتیکه تمام یا قسمتی از سرمایه شرکت بصورت غیر نقدی باشد .

۸- ارائه مجوز فعالیت .

۹- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت شرکت و درج آگهی پس از تکمیل مدارک .

پلمپ دفاتر تجاری شرکت ( یک جلد دفتر کل و یک جلد دفتر روزنامه) در مرحله پایانی .


شرکت با مسئولیت محدود:

۱- دو نسخه شرکت نامه که تکمیل شده و به امضاء کلیه شرکاء رسیده باشد .

۲- دو نسخه تقاضا نامه که تکمیل شده و به امضاء کلیه شرکاء رسیده باشد .

۳- دو نسخه اساسنامه که تکمیل شده و تمامی صفحات آنها به امضاء تمامی شرکاء رسیده باشد.

۴- دو نسخه صورتجلسه مجمع موسس که تکمیل شده و به امضاء شرکاء و مدیران رسیده باشد .

۵- فتوکپی برابر اصل شده صفحه اول شناسنامه کلیه شرکاء و مدیران شرکت (در صورتیکه اشخاص مذکور دارای شخصیت حقوقی باشند بجای فتوکپی شناسنامه آگهی روزنامه رسمی ارائه شود.)

۶- ارائه مجوز فعالیت .

۷- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت شرکت و درج آگهی پس از تکمیل مدارک .

۸- پلمپ دفاتر تجاری ( یک جلد دفتر کل و یک جلد دفتر روزنامه) در مرحله پایانی

 

تذکر مهم :

قبل از تکمیل مدارک لازم است موافقت اداره ثبت شرکتهای منطقه در مورد نامه پیشنهادی شرکت و موضوع فعالیت اخذ شود . ضمناً مدارک ارائه شده حتی الامکان بصورت تایپ شده و چنانچه بصورت دست نویس تهیه شده باشد باید خوش خط و خوانا ، بدون قلم خوردگی یا لاک گرفتگی و یا قلم واحد تنظیم گردد .


موسسه غیر تجاری

صورتجلسه مجمع عمومی موسس (دو نسخه )

صورتجلسه هیأت مدیره (دو نسخه )

اساسنامه شرکت در شرف تاسیس (دو نسخه )

شرکتنامه و تقاضانامه ثبت شرکت (دو نسخه )



تفاوت شرکت سهامی خاص از مسؤلیت محدود:

در شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقداً در یکی از شعب بانکهای منطقه تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ۶۵% در تعهد سهامداران باشد در صورتیکه در شرکت با مسئولیت محدود باید ابتدا کل سرمایه توسط شرکا پرداخت گردد.

انتخاب بازرسان اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت زمان محدود یا نامحدود انتخاب می شوند.

سرمایه در شرکت سهامی خاص به سهام تقسیم و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنهاست. سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شوند و شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند.

مدیران در شرکت سهامی خاص الزاماً بایستی سهامدار بوده و یا تعداد سهام وثیقه مقرر در اساسنامه را تهیه و به صندوق شرکت بپردازند.

مدیران در شرکت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف که از بین شرکاء یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود.

تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت می گیرد . شرکا در این خصوص در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند. تقویم آورده های غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناس رسمی دادگستری خواهد بود .




تهیه و تنظیم:اسمعیل محمّدی

ضمناً هزینه استفاده از این اطلاعات ذکر 10 صلوات برای شفای همه مریضان ، خاصه اسمعیل محمّدی است.